Case Studies

What we are talking about…

Sound Solution!

December 7, 2015

Wicksteed listens and delivers sound solutions

The London Borough of Waltham Forest Council has chosen Wicksteed yet again to make vast improvements to play areas in the region and most recently it was the turn of The Highams Park.  Following close collaboration with the Council and some of the local community groups and utilising input from those surveyed in an online questionnaire, a fantastic refurbishment has now been completed.

Situated within a suburban area adjacent to Epping Forest, The Highams Park’s existing play area’s equipment was either removed, renovated or replaced making way for a super new space which reflects as much as possible the feedback gathered from public consultation.  Some of Wicksteed’s timber-based products feature in the new playground along with the thrilling timber Cableway and a new inclusive roundabout ideal for those children who need easy access in order to join in.

One member of the community groups said: “It was a really good consultation process and I feel that a lot of us were listened to. We now have a much improved facility and my son especially enjoyed the level access Swirl roundabout which he went on with his sister and other children and felt really included.”

Ben Frearson, from Waltham Forest Council’s Parks Department,  announced that the refurbishment is complete and said: “Thank you very much to everyone who assisted and contributed to the project…As most of you are aware, it was challenging trying to accommodate everyone’s requirements and although this may not have been fully achieved, what has been produced is a play area which is now more attractive and inviting with play equipment which is more exciting, dynamic and varied and which now offers play opportunities to a far wider range of children.”

In response to Ben’s comments Phil Slaney, Friends of The Highams Park, was also very pleased with the resulting refurbishment and said: “Well done and thank you for the time you and the suppliers spent consulting with us to get the best we could achieve with the budget we had been allocated.”

DSCF5661highamscrop

The new Swirl roundabout with timber Cableway in the background

Written by: Leighanne@Wicksteed Graphics Artist
Wicksteed Playscapes Icon